Beaujolais z bażantem i dżemem

Zgodnie z prawem ustalonym w 1985 r. w trzeci czwartek listopada objawia się światu beaujolais nouveau, młode, lekkie, cierpkie i „nerwowe” czerwone wino pochodzące z francuskiego rejonu położonego na północ od Lyonu. Tradycja Święta Beaujolais dotarła do działającej raptem niewiele ponad pół roku Restauracji Klubu Gramoffon działającej w piwnicach pod piękną staromiejską kamienicą Konopniców przy Rynku 12.

Odbywać się będzie oczywiście jutro i to przez cały dzień. Oprócz doskonałego wina rocznik 2007, ponoć rewlacyjnie dobrego w tym roku beaujolais nouveau, atrkacja kulinarną dnia będzie pyszny, serwowany w Lublinie tylko tutaj bażant. Przewidziano też specjanie na tę okazaję przygotowaną szynkę burgundzką, jak również – ujawniamy tajemnicę – czarwoną kiełbasę i kaszankę. A że to w Gramoffonie dzień tradycyjnych „Czwartkowych bochenków kultury lokalnej z jam em”, o godz. 19 rozpocznie się jam session ze znanym pianistą, twórcą muzyki teatralnej, współwłascicielem lokalu Gabrielem Menetem jako liderem. Dołączą do niego jak zwykle młodzi, zdolni zaproszeni goście, na codzień grający w różnych lubelskich grupach. Ilość miejsc ograniczona! Ceny bardzo przystępne. Rezerwacja miejsc pod numerem 081 5342424. Polecamy! TAM

Kategorie:

Tagi: /

Rok: